Érdi Nyitnikék Kiállítás 2018

Árdi nyitnikék kiállításA Pest Megyei Békéltető Testület 2018. május 11-13-a között önálló kiállítóként részt vett a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara által szervezett rendezvényen az érdi Arénában.

A Kiállításon való részvétel célja a fogyasztói jogviták alternatív vitarendező eljárásának ismertetése a látogatókkal és a bíróságon kívüli békéltetés népszerűsítése a fogyasztók és a vállalkozások körében.

A Testület 2018-ban kiemelt feladatának tekintette a vállalkozások tájékoztatását a Békéltető Testülettel való együttműködés kötelezettségéről és a jogkövetkezmények alkalmazásáról.

A Pest Megyei Békéltető Testület tagjai a standon tájékoztatási és fogyasztóvédelmi tanácsadási feladatokat láttak el a három napos kiállításon. Válaszoltak az érdeklődő fogyasztók és a vállalkozások képviselőinek kérdéseire, terjesztették tájékoztató kiadványainkat. Segítettek a „Kérelem” nyomtatvány kitöltésében azoknak a látogatóknak, akik a helyszínen döntöttek a fogyasztói panasz benyújtásáról.

A Testület tagjainak munkáját joghallgatók segítették. Az egyetemisták az Arénában és a Kiállítás szabadtéri területén tájékoztató kiadványokat, ismertetőket terjesztettek és a Pest Megyei Békéltető Testületre emlékeztető hasznos ajándékokkal köszöntötték a látogatókat.

A standunkon a békéltetés iránt érdeklődő és már tapasztalatokkal is rendelkező látogatók 13+1 találatos fogyasztóvédelmi totót tölthettek ki, a Testület tanácsadást végző tagjai segítségével kiegészíthették fogyasztóvédelmi ismereteiket.

A szerencsés látogatók és kiállítók a tombolán és a nyereménysorsolásokon a Pest Megyei Békéltető Testület hasznos ajándékait is megnyerhették.

Standunkon a Kiállítás teljes tartama alatt számítógépen folyamatosan és az Aréna kivetítőjén időszakosan megtekinthetők voltak a Testület békéltető gyakorlatát bemutató televíziós fogyasztóvédelmi magazin műsorai.

A DunaMédia Televízió számára interjú sorozat készült a nyilvánosságot vállaló kiállító vállalkozások vezetőivel vagy képviselőivel, akik dr. Csanádi Károlynak, a médiapartner Televízió állandó fogyasztóvédelmi szakértőjének kérdéseire nyilatkoztak tevékenységükről és a békéltetéssel kapcsolatos tapasztalataikról.

Az interjúkat a DunaMédia Televízió két műsorban teljes egészében bemutatta. A natúrkozmetikumokat készítő Nagy Edit és Nagy Eszter egyéni vállalkozók stúdióbeszélgetést is vállaltak. A műsorok megtekinthetők a www.duna-media.hu weboldalon.

A Pest Megyei Békéltető Testület standját meglátogatta dr. Vereczkey Zoltán,

a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara elnöke és dr. Vincze Gábor, a Pest Megyei és Érd Megyei Jogú Városi Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára valamint a Kamara küldöttei és választott tisztségviselői.

Budapest, 2018. május 31.

 

Pest Megyei Békéltető Testület
Elnöki Titkársága

 

 

 

Érdi Nyitnikék Kiállítás 2018

 

 

<< Korábbi kiállítás
Érdi Nyitnikék Kiállítás 2017

 

Copyright